logg inn
Meny

LOKALE GRÜNDERE BAK GRÜNDERHUSET

11.09.2019 Kontorhuset
De jobbet tett sammen. Resultatet er Gründerhuset. Stikkordene er trygghet, hygge og trivsel. –  Jo høyere trivsel desto større produktivitet, sier interiørarkitekt Trine Hjelle. I 2014 designet hun Kontorhuset. I år har hun skapt Gründerhuset på oppdrag fra Hakon Lærum i Kontorhuset og sammen med Kristoffer Steen i Cutfab. 
Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
LOKALE GRÜNDERE BAK GRÜNDERHUSET
Hakon Lærum (fra venstre), Trine Hjelle i Annet Format og Kristoffer Steen i CutFab.

De jobbet tett sammen. Resultatet er Gründerhuset. Stikkord for utformingen er trygghet, hygge og trivsel. –  Jo høyere trivsel desto større produktivitet, sier interiørarkitekt Trine Hjelle.

Det nyåpnede Gründerhuset i Drammen gjorde seg ikke helt av seg selv. Det tok åtte måneder og to millioner kroner å omgjøre lokalene etter Hobbymannen til storstue, lekeplass og laboratorium for dem som har en drøm om å starte egen bedrift.

Hakon Lærum og Kontorhuset utviklet ikke Gründerhuset i isolat. Lærum gikk til lokale gründere. Sammen skapte de byens nye lekegrind for nyetablerere.

Lillebror

Trine Hjelle kjenner Kontorhuset fra tegnebrettet. Hun hadde jobben som interiørarkitekt for Kontorhuset da det ble tegnet i 2014.

– Her snakker vi om lillebroren eller om barnet som vokser videre, sier Hjelle.

Du engasjerer ikke Hjelle og Annet Format MNIL om du er ute etter en A4-løsning.

– Vi står for noe annet, sier hun.

Gründerhuset er utviklet i nært samspill mellom Hakon Lærum i Kontorhuset, Trine Hjelle i Annet Format og Kristoffer Steen i Cutfab.

– Det er morsomt å være lokal leverandør til en lokal nyskapning. Vi jobbet tett sammen. Sånn kommer også de beste løsningene, sier Steen.

Mye erfaring

Hakon Lærum og Kontorhuset ville bygge på all oppsamlet erfaring.

– Det betyr blant annet at inventar står fast. Det skal ikke flyttes rundt og det må fungere om lokalet brukes av få eller av mange samtidig, sier Lærum.

Den oppgaven løste Steen og Hjelle. Det er mange hensyn som skal oppfylles.

– Vi ville skape flere møteplasser, ulike måter å sitte og jobbe på og gi mulighet for å ha sitt eget avskjermede område samtidig som du sitter i et landskap sammen med flere andre. Så handler det om å få opplevelse av trygghet og at folk skal trives. Det er da vi jobber best, sier Helle.

For å lykkes er det brukt naturlige materialer og farger, og Hjelle er kjent for å være nøye med lys.

– Lys er viktigere enn fasjonable møbler. Det er vanskelig å møblere en bunkers hyggelig, men du kan lyssette den så den oppleves som et hyggelig sted, sier Hjelle.

Skreddersøm

Kristoffer Steen i Cutfab leverte skreddersøm for Gründerhuset. Han er en av få som kan løse alt du vil ha lagd i trematerialer som du ikke finner i en brosjyre.

– Vi snakker om å ta ideer fra 3D-tegninger til produksjonstegninger. I denne jobben er det i tillegg lokal produksjon og lokalt levert på bærekraftig måte, og vi har hatt gleden av å samarbeide nært med Trine Hjelle i Annet Format. Det er sånn vi opplever at vi finner de beste løsningene i vår produksjon, sier Kristoffer Steen.

Nina Viland er en av dem som har tatt i bruk Gründerhuset. Hun har bakgrunn fra regnskap og bedriftsrådgivning. Nå følger hun drømmen og er i startfasen med egen bedrift. Der handler det om coaching.

– Gründerhuset er et godt sted. Det er godt å være her. Lokalet er kreativt, fargerikt og avdempet på samme tid. Her finner jeg konsentrasjon og får jobbet godt, sier Nina Viland.

Annet Format AS

  • Interiørarkitekt MNIL i Drammen
  • Oppdrag for offentlige og private
  • Etablert i 2005
  • Stiftet av Trine Hjelle
  • 1 ansatt

Cutfab AS

  • Tilbyr skreddersøm i trematerialer og skilt
  • Største oppdragsgiver: Ask og Eng
  • Etablert 2016
  • Stiftet av Kristoffer Steen
  • 7 ansatte 
Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG